kopija

Podatki o zavodu

Strokovne službe

Kontakti

Vloga za sprejem

Spoštovani obiskovalec,

veseli me, da ste po svetovnem spletu prijadrali tudi na naše strani in prav s ponosom vam bomo predstavili dejavnost našega zavoda.

Smo drugi največji posebni socialno varstveni zavod v Sloveniji in nudimo storitve stanovalcem s posebnimi potrebami že od leta 1952.Poleg osnovnih življenjskih potreb in skrbi, da se stanovalci počutijo dobro, nudimo stanovalcem kvalitetne psihosocialne in zdravstvene usluge.

V želji doseganja čim večje kvalitete bivanja uspešno izvajamo projekt izveninstuticionalnega bivanja.

Upam, da boste na teh straneh našli vse tisto kar ste želeli izvedeti v zvezi z našo dejavnostjo.
Še enkrat hvala za obisk in vračajte se!

Stanka Vozlič

Dejavnost zavoda

Dom Lukavci je posebni socialnovarstveni zavod katerega je ustanoviteljica je Vlada Republike Slovenije. Opravljanje dejavnosti  zavoda poteka nepretrgoma 24 ur dnevno, vse dni v letu. Zavod zastopa in predstavlja direktorica Stanka Vozlič.

Dom Lukavci kot izvajalec storitev institucionalnega varstva – javne službe v sistemu ali mreži skrbi za odrasle osebe s posebnimi potrebami je ustanova, ki omogoča nov začetek življenja. K nam so namenjene osebe, ki so izčrpale vse možnost neodvisnega in odvisnega življenja v svoji lokalni skupnosti. Naše vodilo je zagotoviti uporabnikom drugi dom, zagotoviti izvajanje storitev, ki jim omogočajo čim bolj samostojno, neodvisno in kvalitetno življenje.

Naša filozofija in kultura zavoda temelji na razvijanju raznolike ponudbe storitev izoblikovane po meri uporabnika. Že od leta 2001 razvijamo sodobne pristope storitev deinstitucionalizaciji žal znotraj institucije. Stanovalci imajo možnost bivanja v matični enoti zavoda kot v različnih bivalnih enotah, ki se nahajajo v Občini Križevci, Ljutomeru in Veržeju.

Pri nastanitvah upoštevamo želje uporabnika, njegove potrebe, spretnosti in zmožnosti za samostojno življenje. Skupaj s stanovalcem  izdelamo osebni načrt s katerim postavimo cilje in izberemo poti in načine za njihovo doseganje. Individualizacija je načelo, ki ga skrbno upoštevamo, saj želimo, da so naši stanovalci v novem domu srečni in zadovoljni.

Aktivnosti v zavodu

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.

1

2

3

4

Kontaktni obrazec